Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
1 oktober

 
   
 • Koning Hendrik de derde van Engeland werd geboren op 1 oktober 1207. Hij was de zoon en troonopvolger van King John van Lackland, beter gekend als Jan Zonder Land. Na het overlijden van zijn vader besteeg hij de troon en werd tot koning gekroond (zie de illustratie uit de Britse bibliotheek in Londen) in het jaar 1216, dus op negenjarige leeftijd. King Henry III regeerde over Engeland gedurende meer dan vijftig jaar.
   
 • Jimmy Carter werd de 39ste president van Amerika en werd geboren op vandaag, 1 oktober 1924. Carter was van 1971 tot 1975 de nog onbekende gouverneur van Georgia, maar genoot bij de verkiezingen van 1976 een opmerkelijke populariteit. Hij versloeg de Republikeinse president Gerald R. Ford.
  Hij behoorde tot de Democratische Partij en was president van 1977 tot 1981. Zijn voornaamste wapenfeiten zijn de Verdragen van het Panama Kanaal in 1977 en zijn bemiddeling voor vrede tussen IsraŽl en Egypte, met de daarop volgende Camp David Akkoorden in 1978. In 1982 lag hij aan de basis van het 'Carter Center of Emory University', een organisatie voor mensenrechten. Weinigen weten dat Carter ook een schrijver was. Hij bracht verschillende boeken uit, waarvan sommige werden geÔllustreerd door zijn dochter Amy.
   
 • De Engelse beroemde zangeres en actrice Julie Andrews ( echte naam : Julia Elizabeth Wells ) werd geboren op 1 oktober 1937 in Surrey. Andrews werd wereldberoemd door haar rollen in 'The Sound of Music' en 'Mary Poppins'.
  Mary Poppins is een film waarin echte personages en animaties met elkaar zijn versmolten. Het verhaal begint in het Londen van 1910 bij de familie Banks. Vader en moeder Banks zijn weinig thuis en hebben geen tijd voor de opvoeding van hun zoon en dochter. De ene kinderjuffrouw na de ander wordt door de kinderen het huis uitgewerkt totdat tijdens een sterke oostenwind, hangend aan een paraplu, opeens de betoverende Mary Poppins (Julie Andrews) naar beneden komt zweven. Met een reistas vol tovenarij zoeft ze langs de trapleuning. Ze kan toveren en het opruimen van de kamer blijkt opeens fantastisch leuk. Mary Poppins is de nieuwe kinderjuf van Jane en Michael. Samen met entertainer Bert (Dick Van Dyke) beleven de drie geweldige avonturen. Ze praten met eekhoorns, konijnen en schapen. Ze maken kennis met bloemen die in vlinders veranderen. Bij de pinguÔns bestellen ze gratis aardbeientaart, cake en thee en bij een draaimolen klimmen ze op paarden die zomaar door het park galopperen.
  De film die in 1964 verscheen, kreeg maarliefst 5 Oscars, waaronder een voor Julie Andrews, die haar filmdebuut maakte in deze film. De film kreeg ook een Oscar voor beste lied ťn een voor beste score.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009