Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
20 juli

 
   
 • 20 juli 1969 staat hoog genoteerd in alle geschiedenisboeken en is een mijlpaal in de geschiedenis van de ruimtevaart, want op die dag zette Neil Amstrong als eerste mens voet op de maan. Samen met Edwin Aldrin en Michael Collins bereikten zij het maanoppervlak met de Apollo 11. Zij landden op de maan met 'de Eagle' en verbleven exact twee uur en 31 minuten op het maanoppervlak.

   
 • Op 20 juli 1881 gaf Sitting Bull, opperhoofd van de Sioux-indianen en geboren in 1831 als Tatanka Yotanka zich over aan het Amerikaanse leger, mits de belofte van amnestie. Deze overgave betekende meteen het einde van het Sioux-verweer tegen het afstaan van hun gronden aan de staat Amerika en zich definitief te vestigen in speciaal voorziene reservaten. Sitting Bull en zijn stamgenoten vluchtten na de strijd in 'the Battle of the Little Bighorn' in 1876 voor vijf jaar naar Canada, maar in 1881 keerden ze terug om zich definitief over te geven. Sindsdien leven ze afgezonderd in reservaten.
   
 • 20 juli, maar dan wel in het jaar 1304, was de geboortedag van een zekere Italiaan, genaamd Petrarch.
  Deze Petrarch wordt in de literaire wereld algemeen beschouwd als de eerste 'moderne dichter'. Zijn perfectie in de dichtkunst inspireerde heel wat latere dichters, zoals bijvoorbeeld Shakespeare.
  Hij wordt tevens beschouwd als de eerste grote humanist en hij speelde ook een grote rol in de ontwikkeling van het Italiaans als een literaire taal.
  Petrarch stond tijdens z'n leven hoog in aanzien in ItaliŽ en in 1341 werd hij door de Senaat van Rome gelauwerd als laureaat van de dichtkunst. Hij stierf in Arquŗ, op de 18de of 19de juli van het jaar 1374.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009