Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
21 september

 
   
  • Zanger, componist, dichter en schrijver Leonard Cohen werd geboren op 21 september 1934 in Montreal, Canada. In december van het jaar 1967 zorgde Leonard Cohen voor een eerste mijlpaal in zijn geschiedenis met de song Suzanne. In 1992, na de tournee bij zijn cd 'The Future', ging hij zijn batterijen opladen in een boeddhistisch klooster, niet om het geloof, maar om er tijd te kunnen doorbrengen met zijn bejaarde vriend, de zenmeester Joshua Sasaki Roshi. Negen jaar na The Future, kwam hij terug in de actualiteit met de cd 'Ten new songs'. Cohen was en blijft een opmerkelijk figuur in onze hedendaagse geschiedenis van woord- en muziekkunst.
     
  • Op 21 september 1938 werd de regio van Engeland totaal onverwacht geteisterd door een krachtige orkaan van derde categorie. Vooral Long Island en het zuiden van Nieuw Engeland werden getroffen. De orkaan maakte zeshonderd slachtoffers en vernielde verschillende kustdorpen en kuststeden.
    Deze orkaan ging de geschiedenis in als 'de Long Island Express van 1938' en was de meest vernietigende storm waarmee deze regio in de twintigste eeuw te maken kreeg.
     
  • Op 21 september 1947 werd auteur ( best gekend als schrijver van horror-verhalen ) Stephen King geboren in Portland, Maine. Hij was de tweede zoon van Donald King en Nellie Ruth Pillsbury. David, zijn oudere broer, was twee jaar voordien geadopteerd, omdat Nellie King te horen had gekregen dat ze geen kinderen zou kunnen krijgen. Stephens komst was dus in zekere zin een 'verrassing'. Vandaag de dag gaat het Stephen King voor de wind. Vanuit zijn Victoriaanse landhuis in Bangor,Maine, verspreiden zich nog steeds met grote regelmaat boeken van zijn hand over de ganse wereld. De filmrechten zijn meestal al verkocht voordat de titel bekend is. Het Amerikaanse weekblad `People Weekly' schaarde King onder de twintig personen die het aanzicht van de jaren tachtig bepaalden. Kings echte succes begon met 'Carrie', en nu - zo'n 25 jaar en 35 boeken later - blijft King ons nog steeds verrassen. Iedereen van ons kent ongetwijfeld z'n prachtwerk 'The Shining' en zijn boekenreeks 'The dark tower'. Op 19 november 2003 ontvangt King trouwens de literatuurprijs : 'The National Book Award to American Letters'.
 
   

Geschiedenis van vandaag

copyright WorldwideBase 2005-2009