Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
22 april

 
   
 • De 37ste president van Amerika, Richard (Milhous) Nixon, overleed op 22 april 1994 in een ziekenhuis in New York.
  Richard Nixon werd geboren op 9 januari 1913 en was president van de Verenigde Staten van 1969 tot 1974.
  In 1937 studeerde Richard Nixon af aan zijn opleiding rechten op de Duke University. Vervolgens werd hij advocaat en bleef dit tot aan 1942 toen hij bij de marine ging. In 1946 en 1948 werd hij gekozen tot Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden en in 1950 werd hij senator.
  Zijn verkiezingscampagnes werden bekend om de felheid en de verdachtmakingen van communistische sympathieŽn. Ook als lid van de Commissie tegen on-Amerikaanse activiteiten volgde Richard Nixon deze lijn. Van 1953 tot 1961 was Nixon vice-president onder Eisenhower.
  Hij werd Republikeins presidentskandidaat in 1960 maar verloor de verkiezingen met een geringe minderheid aan stemmen tegen John F. Kennedy. Door het verliezen van verkiezingen voor het gouverneurschap van California besloot Nixon zich voorgoed terug te trekken als politicus. Echter tegelijkertijd begon hij stilletjes een come back te maken. In 1968 werd Nixon opnieuw de kandidaat voor het presidentsschap voor de Republikeinen. Ditmaal was hij succesvol en versloeg hij zijn democratische tegenstander Hubert Humphrey.
  In de buitenlandse politiek was Richard Nixon zeer succesvol. Hij besloot op advies van Henry Kissinger een consequente koers van internationalisme te voeren. Een van zijn belangrijkste besluiten was opnieuw de banden aan te halen met de Volksrepubliek China en in 1972 bezocht hij zowel Peking als Moskou. Deze strategie zorgde ervoor dat het einde van de koude oorlog in zicht kwam. Politiek gezien was er nu een ....    lees verder op onze speciale pagina over Nixon 

   
 • De Portugese zeevaarder Pedro Ńlvarez Cabral werd geboren in Belmonte rond het jaar 1460 en overleed bij Santarem in het jaar 1526. Cabral kreeg na Vasco da Gama's terugkeer uit IndiŽ opdracht om een tweede reis te ondernemen. Hij vertrok op 9 maart 1500 uit Lissabon, deed de Kaapverdische Eilanden aan en landde, door de Equatoriaalstroom daarheen gedreven, op 22 april 1500 eerst op de kust van BraziliŽ, die hij voor Portugal in bezit nam. Op zijn verdere tocht gingen door stormen bij Kaap de Goede Hoop zeven van zijn dertien schepen verloren, o.a. dat waarop Bartolomeo Diaz voer. Op 13 september bereikte hij de stad Calicut, die hij beschoot toen de inwoners weigerden zich te laten kerstenen. In het zuidelijker gelegen Cochin was de ontvangst beter en werd de eerste Portugese factorij gesticht. Met een rijke lading keerde Cabral medio 1502 in Portugal terug.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009