Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
22 oktober

 
   
  • Op 22 oktober 1918 werd het eerste geval van de beruchte 'Spaanse Griep' gesignaleerd. Deze griepepidemie zou over de ganse wereld naar schatting zo'n 20 miljoen slachtoffers (doden) maken. De epidemie die in de geschiedenis bekend staat als "Spaanse griep" woedde in 1918 - 1919 meer dan n jaar lang en maakte op die tijd meer slachtoffers dan de Eerste Wereldoorlog. Naar schatting zijn er in 1918 en 1919 twintig miljoen mensen aan de gevolgen van de ziekte overleden, van wie 2,6 miljoen in Europa. De Spaanse griep werd zo genoemd omdat de eerste berichten over de ziekte einde mei 1918 uit Madrid schijnen te zijn gekomen. In werkelijkheid had zij met Spanje alleen maar dit te maken, daar zij ook daar veel slachtoffers heeft geist. Naar alle waarschijnlijkheid is het Amerikaanse Boston de haard van de epidemie geweest. Van daaruit heeft de ziekte zich over de Verenigde Staten verspreid.
     
  • 22 oktober 1919 is de geboortedag van de Britse schrijfster Doris Lessing. Deze dame werd aanzien als een vooruitstrevend persoon (zeg maar revolutie) wat betreft de emancipatie van de vrouw. Haar werk 'The Golden Notebook', uitgegeven in het jaar 1962, wordt beschouwd als een 'klassieker' in de feministische literatuur (foto).
     
  • 22 oktober 1938 : de Amerikaanse uitvinder Chester F. Carlson maakt zijn eerste xerox-fotocopie.
     
  • Elk jaar, precies op 22 oktober en op 22 februari, kunnen de zonnestralen binnendringen in de meest verscholen kamer van The Great Temple of Abu Simbel, in Egypte (foto).
 
   

Geschiedenis van vandaag

copyright WorldwideBase 2005-2009