Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
23 oktober

 
   
  • Edson Arantes do Nascimento – beter bekend als Pelé – is de meest gevierde voetballer in de geschiedenis en tevens de meest populaire en intrigerende atleet die de wereld ooit heeft gekend. Geboren in Brazilië, oefende Pelé een professionele voetbalcarrière uit van meer dan twintig jaar, waarbij hij in 1364 wedstrijden 1283 doelpunten scoorde.
    Pelé – de meeste Braziliaanse profvoetballers nemen een enkelvoudige bijnaam aan – werd geboren op 23 oktober 1940 te Tres Coracoes, Minas Gerais, Brazilië. Hij begon zijn profcarrière op de leeftijd van 15 jaar. Niemand kon toen voorspellen dat hij ooit een voetballegende zou worden. Hij startte zijn profcarrière bij Santos Juniors in 1956 en niet veel later maakte hij deel uit van de Braziliaanse nationale ploeg.
     
  • De Amerikaanse zwemster, Gertrude Erdele, werd geboren op 23 oktober 1906 en was de eerste vrouw die ( in het jaar 1926 ) het Engelse Kanaal overzwom. Tijdens deze zwemprestatie verbeterde zij het bestaande record zomaar eventjes met bijna twee uur.
     
  • Ook op vandaag 23 oktober, maar dan in het jaar 1987, zette de Amerikaanse Marinevloot ( US NAVY ) voor het eerst dolfijnen in tijdens de Golfoorlog, als hulp om mijnen op te sporen.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009