Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
25 juli

 
   
 • Op 25 juli 1978 zag Louise Joy Brown het levenslicht in Engeland, als 'eerste reageerbuis- of proefbuisbaby'.
  Deze gebeurtenis en nieuwe methode om 'in-vitro' ( buiten het lichaam ) een vrouwelijke eicel te bevruchten, betekende niet alleen een doorbraak in de medische wereld, maar ook een kans voor veel mensen die tot op dat ogenblik geen kinderen konden krijgen.
   
 • Op vandaag 25 juli in het jaar 1999 zorgde het Amerikaanse wielerfenomeen Lance Amstrong voor een sublieme prestatie. Hij won de Tour de France minder dan drie jaar nadat men bij hem teeltbalkanker had vastgesteld.
  Amstrong deed z'n Tour-prestatie nog eens over in het jaar 2000, 2001, 2002, 2003 en 2004.
    Lees verder op onze speciale pagina over Lance Amstrong 
   
 • Rosalind Franklin werd geboren op 25 juli 1920 in Londen, Engeland. Haar wetenschappelijk onderzoek droeg bij tot de ontdekking van de structuur van het DNA.
  DNA is de afkorting van 'Deoxyribo Nucleic Acid', in onze taal 'deoxyribonucleďnezuur' geheten. Het is een bestanddeel van de chromosomen dat verantwoordelijk is voor de overdracht van alle (erfelijke) eigenschappen van moeder- op dochtercel. DNA komt ook voor in vele virussen. Deze ingewikkelde materie komt er in feite op neer dat ieder levend wezen of organisme een eigen persoonlijke DNA structuur heeft, wat niet alleen een beeld geeft van dat levend wezen, maar wat concreet heden ten dage wordt gebruikt als test voor het bewijs van afstamming. Rosalind Franklin startte haar onderzoek in 1951 en ontdekte de structuur en de 'dubbele spiraalvorm' van de DNA moleculen. Zij overleed in 1958.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009