Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
28 juli

 
   
  • Op 28 juli 1750 overleed één van de grootste componisten van de twintigste eeuw en wellicht van alle eeuwen : Johann Sebastian Bach. Hij overleed op 65 jarige leeftijd na een mislukte oogoperatie.
    Deze Duitse componist reisde door het Europa van de 18de eeuw als organist voor de Kerk en componist. Hoewel hij verschillende meesterwerken schreef, werd hij hoofdzakelijk aanzien als organist. Pas halfweg de 19de eeuw besefte men ten volle de waarde van zijn composities en werd hij beschouwd als een legende in de wereld van de klassieke muziek ...   een uitgebreide biografie op onze speciale pagina over Johann Sebastian Bach 
     
  • Op 28 juli 1976 deden zich een tweetal aardbevingen voor in Tangshan ( China ), waarvan één aardbeving 8,2 tekende op de schaal van Richter. De gevolgen waren enorm .... méér dan 240.000 mensen werden gedood.
    Aardbevingen doen zich voor, wanneer opgestapelde energie binnenin de aarde, meestal in bepaalde gesteenten, plotseling vrijkomt.
    In de laatste vijfhonderd jaar werden werden verschillende miljoenen mensen gedood door aardbevingen over heel de wereld.   Bezoek onze speciale pagina over aardbevingen 
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009