Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
29 juni

 
   
 • 29 juni 1900 is de geboortedatum van de Franse schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry.
  Hij werd geboren in Lyon en liep school aan de universiteit van Freibourg. In 1921 vervoegde hij de Franse luchtmacht. Zijn eerste twee boeken Southern Mail en Night Flight zijn dan ook een poëtische beschouwing van de toewijding en het gevaar van het leven als piloot. Meest bekend werd zijn kinderboek The Little Prince uit 1943, wat in feite tussen de regels door meer voor volwassenen bestemd is. Hierin beschrijft en hekelt hij het volwassen handelen en denken, en brengt het terug naar de eenvoud en de puurheid van een kind.
  Tijdens de tweede wereldoorlog vervoegde hij als piloot het Franse leger. Saint-Exupéry stortte in zee op 31 juli 1944 ... zijn vliegtuig werd nooit teruggevonden.
   
 • Op 29 juni 1956 doorbrak de Amerikaanse atleet Glenn Davies als eerste de 50 seconden-grens op de 400 meter horden. Glenn werd in 1934 geboren in Wellsburg, West Virginia en won goud tijdens de Olympische Spelen van 1956 en 1960. Na z'n actieve loopcarrière werd Glenn Davis atletiek coach.
 • Op 29 juni 1971 bracht de stad Memphis eer aan de overleden zanger en acteur Elvis Presley, door een plaatselijke autosnelweg naar hem te noemen : de Elvis Presley Boulevard. Deze snelweg loopt langs het landgoed Graceland (foto rechts), waar Elvis verbleef.
   
 • Op 29 juni 1613 brandde het oorspronkelijke 'Global Theatre' in Londen uit, toen een kanon tijdens het toneelstuk Henry VIII van Shakespeare per ongeluk afging, en het dak in lichterlaai zette.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009