Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
31 juli

 
   
 • Vandaag op 31 juli 1993 overleed onze voormalige vorst Boudewijn, koning der Belgen, in zijn vakantieverblijf te Motril, Zuid Spanje. Hij bezweek aan een hartstilstand, op het moment dat het koningspaar daar met vakantie was.
  Boudewijn, Albert, Karel, Leopold, Axel, Marie, Gustaaf, Hertog van Henegouwen, werd geboren in het Kasteel van Stuyvenberg, bij Brussel op 7 september 1930. Hij was het ....
    lees verder op onze speciale pagina over koning Boudewijn 

   
 • Vandaag betekende in het verleden, om precies te zijn op 31 juli 1941, een zwarte dag voor de jodenbevolking. Op die dag gaf de Duitse veldmaarschalk Hermann Göring de opdracht aan de Nazi veiligheidschef Reynhard Heydrich, om een definitieve oplossing voor het 'jodenprobleem' uit te werken. Dit resulteerde in de daaropvolgende jodenvervolging, waarbij iets minder dan zes miljoen joden werden opgepakt, getransporteerd en opgesloten in concentratiekampen.
  Zij werden gruwelijk behandeld en stierven van ontbering, of werden vergast in één van de beruchte gaskamers. Noch vrouwen, noch kinderen werden door de Nazi's gespaard.
   
 • Ook op vandaag 31 juli, maar dan in het jaar 1919, werd in een joods gezin in Turijn, Italië Primo Levi geboren. Levi studeerde wetenschappen en werd chemicus, maar de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft zijn leven drastisch beďnvloed. In 1944 werd hij opgepakt en samen met andere Italiaanse joden en politieke gevangenen van het regime naar het concentratiekamp van Auswichtz getransporteerd. Hij, als wetenschapper, overleefde deze gruwelijke periode, daar hij wetenschappelijk werk moest doen voor de Nazi's. Nadien zette Levi zijn relaas van het 'leven in Auschwitz' op papier en zijn memoires werden gelezen over de ganse wereld.
   
 • Christopher Columbus strandde op 31 juli 1498 op een Zuid Caraďbisch eiland, en noemde het eiland Trinidad, naar de heilige Trinity.
  Columbus, geboren te Genua eind 1451, maakte in feite handelsreizen over zee en raakte geboeid door het denkbeeld dat de aarde bolvormig zou zijn en men langs het westen vlugger China en Japan kon bereiken dan langs Kaap de Goede Hoop. Zijn nieuwsgierigheid maakte van hem wellicht de grootste ontdekkingsreiziger in onze geschiedenis.
  Van 1492 tot 1502 ondernam hij vier grote expedities. Hij overleed in Valladolid, op 21 mei 1506.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009