Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
3 juli

 
   
 • Op 3 juli 1962 verklaarde de Franse president Charles de Gaulle, na een lange en bloedige koloniale oorlog, de Franse kolonie Algerije als onafhankelijk.Sinds 1834 was Algerije een kolonie van Frankrijk. In maart 1954 ontstond het Algerijnse Nationale Bevrijdingsfront (FLN), die hun onafhankelijk in ware guerrilla-stijl wilden afdwingen. In september 1962 werd Ahmed Ben Bella ( één van de stichters van het FLN ) verkozen tot eerste minister van het onafhankelijk Algerije   ......     Lees verder over het leven van Charles de Gaulle 

   
 • 3 juli 1962 is de geboortedag van de alom aanbeden acteur Tom Cruise. Na zijn debuut in de film 'Risky Business' in 1983 groeide hij uit tot één van de meest populaire filmsterren. O.a. 'Topgun' en 'Rain man' werden klassiekers. Cruise huwde actrice Nicole Kidman, maar hun huwelijk strandde.

   
 • Op 3 juli 1971 overleed de Amerikaanse rockzanger Jim Morrison, leadzanger van The Doors, in Parijs aan een overdosis drugs. Jim Morrison werd in 1943 geboren in Florida. In 1966 vormde hij de groep The Doors, samen met Ray Manzarek, John Densmore en Robbie Krieger. De groep werd niet alleen bekend door hun muziek, maar vooral door hun extravagante manier van optreden.
  Met hun eerste album 'The Doors' uit 1967 ( met daarop de nummers 'Light my fire' en 'The end' ), stonden ze op nummer één en werden ze wereldberoemd.
   
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009