Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
3 november

 
   
 • Op 3 november 1957 vond de lancering plaats van de tweede Russische Sputnik in de reeks (Sputnik2) , met aan boord de hond Laika. Die werd daarmee het eerste levend wezen die een trip door de ruimte maakte.
  Het was voor de ruimtevaart een belangrijk experiment: met Laika kon getest worden of een levend wezen sowieso wel buiten de atmosfeer kon overleven. Ondanks veel onderzoek was daar nog geen zekerheid over. In de Sputnik 2 was apparatuur verwerkt om te registreren hoe Laika's lichaam reageerde. De proef was wetenschappelijk gezien succesvol: de eerste 10 dagen wist Laika te overleven. daarna raakte de zuurstof op in het ruimtetuig.
   
 • Op 3 november 1901 werd koning Leopold III van BelgiŽ geboren.
  Een biografie :
  In Brussel wordt Leopold, Philippe, Karel, Albert, Meinrad, Hubert, Marie, Miguel geboren als zoon van Prins Albert en Prinses Elisabeth, hertogin in Beieren, de toekomstige Koning en Koningin der Belgen. De toenmalige Koning, Leopold II, was zijn grootoom en peter.
  1909
  Bij de dood van Leopold II bestijgt Albert de troon en wordt Leopold Hertog van Brabant, de titel die in BelgiŽ aan de kroonprins wordt gegeven.
  1915
  Leopold neemt dienst bij het leger in het 12de Linie-regiment.
  1920
  Hij gaat naar de Militaire School.
  1922
  Hij wordt Onderluitenant bij het 1ste Grenadiers.
  1925
  Hij onderneemt een lange studiereis door Kongo ...   lees verder op onze speciale pagina over koning Leopold III
   
 • Op 3 november 1706 werd de stad Abruzzi in ItaliŽ getroffen en vernield door een aardbeving, die verantwoordelijk was voor de dood van ongeveer 15.000 mensen.
   
 • 3 november 1903: Panama wordt onafhankelijk van Colombia.
   
 • Op 3 november 1900 vond de eerste automobielshow plaats, in de Madison Square Garden in New York (foto).
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009