Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
3 oktober

 
   
 • Op 3 oktober 1952 testten de Engelsen met succes hun eerste atoombom nabij de kust van AustraliŽ (Monte Bello eilanden). Gedurende de tweede wereldoorlog hadden vijftig Britse wetenschappers gewerkt aan het Amerikaanse atoombom programma in New Mexico. Na de oorlog werden zij vanaf 1947 in Engeland ingeschakeld in een eigen atoom project. William Penney had de leiding. In februari 1952 maakte de toenmalige Britse eerste minister Winston Churchill de plannen bekend om een eigen atoombom uit te testen. Deze test vond plaats op 3 oktober 1952 en daarmee werd Groot-BrittanniŽ na de Verenigde Staten en Rusland, de derde mogendheid in de wereld die over een atoombom beschikte.
   
 • Op 3 oktober 1929 werd de naam van het koninkrijk van de ServiŽrs, Kroaten en Slovenen officieel verenigd in het land 'JoegoslaviŽ', door toedoen van de toenmalige Koning Alexander de Eerste, om de etnische verdeeldheid binnen het land te laten ophouden.
  JoegoslaviŽ omvatte van 1946 tot 1991 zes republieken. Drie lidstaten, KroatiŽ, MacedoniŽ en SloveniŽ werden onafhankelijk in 1991. BosniŽ and Herzegovina verklaarden zichzelf onafhankelijk in 1992. De overige twee republieken, ServiŽ en Montenegro, smolten samen in de Federale Republiek van JoesoslaviŽ (FRY). In 2003 veranderde de naam van de Federale Republiek opnieuw in ServiŽ en Montenegro.
   
 • Zanger Ernest Evans, beter gekend onder de naam Chubby Checker, werd geboren op 3 oktober 1941 in Philadelphia. Hij werkte tijdens zijn middelbare schooltijd in een lokaal poulcentrum, waar hij regelmatig de klanten vermaakte met moppen en liedjes. De ervaring die hij daar heeft opgedaan hielp hem ongetwijfeld bij de auditie voor het Cameo-Parkway label , die Chubby contacteerde in 1959, door een suggestie van niemand minder dan de vrouw van Dick Clark, die hem vergeleek met Fats Domino.
  Checker's eerste singel, "The Class," bewees zijn vaardigheid als een artiest; terwijl deze plaat nauwelijks een hit werd evenals de platen die daarna uitkwamen. In 1960, daar in tegen , nam hij de hit "The Twist," op, wat een cover was van de B kant van Hank Ballard & the Midnighters die ze in 1958 hadden opgenomen. De singel steeg naar nummer 1 in de herfst van 1960, waar hij voor vier maanden in de top 40 zou blijven, waaruit hij langzaam verdween om vervolgens in 1961 weer terugkwam en weer op nummer 1! De enige plaat die dit ooit voor elkaar heeft gekregen om twee keer nummer 1 te staan met meer dan een jaar ertussenin. Nadat "The Twist" van Chubby Checker een superster maakte, kwam hij terug in 1961 in de top met "Do the Pony"; in dat zelfde jaar kwam hij weer in de top 10 met "Let's Twist Again," dat er voor zorgde dat de twist als dans overal gedanst werd.
  In 1961 had hij nog een hit "The Fly," en Chubby's andere top 10 hits kwamen uit in 1962 "Slow Twistin'," "Limbo Rock" en "Popeye the Hitchhiker." Hij speelde zelfs in een tweetal films, Twist Around the Clock en Don't Knock the Twist. In totaal had Chubby Checker 32 top 40 hits voordat hij stopte met de popmuziek in 1966, en de interesse in "zijn" dans verloor, ging hij weer terug naar de volksmuziek. Vanaf de zeventiger jaren was hij regelmatig te zien in de Oldies Revival Tours. In 1982, mťťr dan een decennium na zijn laatste studio LP, tekende hij bij MCA en kwam met de discoplaat "The Change Has Come", Running" en "Harder Than Diamond" op de proppen. In 1988 kwam hij na een kwart eeuw terug in de top 40, samen met de Rapformatie "The Fat Boys", met het nummer "The Twist."
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009