Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
4 september

 
   
  • Op 4 september 1972 won de Amerikaanse zwemkampioen Mark Spitz in de Olympische Zomer - Spelen van Munchen (Duitsland) zijn zevende gouden medaille. Hij won niet alleen zeven gouden medailles, maar brak ook in zeven disciplines het wereldrecord.
    Deze prestatie was voor hem een reactie op de spelen van Mexico City in 1968, waarin hij voorspeld had om 6 gouden medailles te winnen en er 'slechts' 2 won.
     
  • Op 31 augustus hadden wij het reeds uitvoerig over deze Amerikaanse uitvinder die niet alleen 'het licht' zag, maar het ons ook bezorgde in de vorm van een 'gloeilamp', namelijk Thomas Edison. Enkele dagen later laat diezelfde Edison weer van zich horen, doordat hij op 4 september 1881 de eerste klanten van zijn 'Edison Electrical Illuminating Company' voorzag van 'elektriciteit' in New York City.
     
  • Op 4 september 1886 gaf Geronimo, de Indiaanse leider van de Apachen zich over aan de Amerikaanse Generaal Nelson, nadat hij en zijn stamgenoten zich méér dan tien jaar hadden verzet tegen de Amerikaanse troepen die de Indianen in een reservaat wilden onderbrengen. Geronimo werd geboren in Arizona en werd beroemd op het einde van de 19de eeuw voor zijn resolute houding tegenover het plaatsen van Indianen in een reservaat. Telkens kon hij aan de Amerikaanse autoriteiten ontsnappen, maar op 4 september 1886 moest hij zich definitief overgeven. Nadien werden niet alleen de Apachen maar ook veel andere Indianenstammen geplaatst in een reservaat in Oklahoma Territory. Geronimo stierf in 1909 in Fort Sill ( Oklahoma ), drie jaar nadat hij zijn memoires had gepubliceerd.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009