Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
5 juli

 

--- Luister naar Elvis terwijl u dit leest : klik hier >> Love Me Tender   en  >> Jail House Rock ---

 
 • Jean Raymond Georges Pompidou (foto) werd op 5 juli 1911 geboren in Montboudif (Frankrijk) en studeerde politieke wetenschappen in Parijs. Hij was gedurende één jaar kabinetschef van de franse president Charles de Gaulle, die hem vanaf 1962 tot eerste minister benoemde. Hij bleef premier van Frankrijk tot De Gaulle zich in 1968 terugtrok en Pompidou werd verkozen tot de nieuwe president van Frankrijk. Georges Pompidou bleef president van Frankrijk tot zijn dood, op 2 april 1974.

   
 • 5 juli 1954 was en is voor zijn vele fans nog altijd een magische datum in de geschiedenis van Elvis Presley. Op die dag nam de toen negentienjarige Elvis officieel zijn eerste plaatje op in de Sun Records studio's in Memphis, Tennessee. Dit eerste liedje was een eigen versie van het nummer 'That's all right' van Arthur 'Big Boy' Crudup.
  Elvis Aaron Presley werd geboren op 8 januari 1935 in Tupelo, Mississippi en nam met zijn familie z'n intrek in Memphis in september 1948. Na z'n schoolperiode werkte hij als trucker in de stad. Hij won zijn eerste zangwedstrijd op tienjarige leeftijd en leerde zichzelf gitaar spelen. In 1953 nam hij tijdens z'n lunchpauze enkele nummers op in de studio van Memhpis, als verjaardags cadeau voor zijn moeder. De manager van de muziekstudio was erg onder de indruk van de stem van deze jongeman en Presley kreeg in 1954  ....    lees verder op onze speciale pagina over Elvis Presley
   
 • Vandaag, 5 juli in het jaar 1946 schokte de toenmalige modeontwerper Louis Reard de ganse wereld, met de presentatie van zijn tweedelig dameszwempak ( nu beter bekend als de 'bikini' ) in Parijs.
  Hij noemde deze nieuwe stijl naar Bikini Atoll, een plaats in de Stille Zuidzee, waar de Amerikanen rond die periode gestart waren met het uittesten van hun atoomwapens.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009