Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
6 juli

 
   
 • 6 juli 1971 was een zwarte dag in de geschiedenis van de Jazzwereld, want op die dag overleed de jazzlegende Louis Armstrong.
  Armstrong werd geboren in één van de armste wijken van New Orleans op 4 augustus 1901. Hij kende een harde jeugd, waarin hij van alles en nog wat deed om geld te sprokkelen voor het gezin, zelfs 's nachts op de hoeken van de straten staan zingen voor wat kleingeld. Toen hij zeven was kocht hij z'n eerste trompet. Hij belandde onder de vleugels van Joe (King) Oliver, die samen met o.a. Sidney Bechet, de grondlegger was van de Jazz. Amstrong groeide daarin uit tot één van de, misschien wel dé, populairste Jazzsinger en -muzikant ....
    lees verder op onze speciale pagina over Louis Armstrong 
   
 • Op 27 december 1822 werd in Dôle Louis Pasteur geboren. In 1847 haalde hij zijn doctoraat aan de Normaalschool in Parijs en begon zijn levenswerk als bioloog en chemicus. Louis Pasteur is voornamelijk gekend voor zijn onderzoek en bijdrage aan de medische wereld. Hij ontwikkelde verschillende vaccins, o.a. het vaccin tegen rabies (hondsdolheid). Hij wordt beschouwd als de ontdekker van de microbiologie en was niet alleen in Frankrijk, maar over de ganse wereld een man met aanzien.
  Op 6 juli 1885 gebruikte hij voor het eerst zijn eigen ontwikkeld vaccin tegen rabies, om een kind (Joseph Meister) te redden, die gebeten was door een hondsdolle hond. Pasteur overleed op 28 september 1895 en zijn lichaam werd bijgezet in een crypte in zijn eigen Pasteur-instituut ...   lees verder op onze speciale pagina over Louis Pasteur 
   
 • 6 juli 1946 is de geboortedag van de Amerikaanse acteur Sylvester Stallone. Hij werd wereldberoemd met zijn film Rocky in 1976; een film waarvan hij zelf het scenario schreef en waarin hij de hoofdrol speelde. Met Rocky won hij een Academy Award voor de beste film. Stallone schitterde en schittert nog steeds op het witte doek, meestal in actie- en avonturenfilms.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009