Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
7 november

 
   
 • Volgens de geschiedkundige data heeft de legendarische Zwitserse boogschutter Willem Tell, op 7 november van het jaar 1307 de Oostenrijkse gouverneur van Tirol, Hermann Gessler, op die dag neergeschoten.
  Volgens de geschiedenis werd Willem Tell verplicht om met een kruisboog een appel te schieten op het hoofd van zijn zoon. De legende vertelt dat Willem Tell ontsnapte uit de gevangenis en de gouverneur doodde die deze lugubere opdracht gaf. Waar of niet, dit verhaal heeft alvast bijgedragen tot de Zwitserse onafhankelijkheid van Oostenrijk.
   
 • Op 7 november 1944 werd de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt voor de vierde keer herkozen als president van de Verenigde Staten. Dat was en is een record.
  F.D. Roosevelt (1882-1945) was van 1932-1945 president van de VS. In deze functie nam hij ingrijpende maatregelen om de economische crisis te bestrijden. Gedurende de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde hij ideeŽn over mensenrechten die hij o.m. verwoordde in zijn toespraak over de Four Freedoms. Zijn vrouw Eleanor (1884-1962) wierp zich op als pleitbezorgster van de armsten. Na Roosevelts dood werd zij actief in de VN, o.m. als voorzitster van de werkgroep die de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens formuleerde.
   
 • Op 7 november 1783 vond in Engeland (Tyburn) de laatste publieke doodstraf door 'ophanging' plaats.
   
 • 7 november 1961: Konrad Adenauer werd voor de vierde keer herkozen als Duitse kanselier.
   
 • Op 7 november 1972 werd Richard Nixon herkozen als president van Amerika.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009