Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
7 oktober

 
   
 • Niels Henrik David Bohr werd geboren op 7 oktober 1885 en was een Deense theoretische natuur- en scheikundige. In 1922 ontving hij de Nobelprijs voor de Natuurkunde.
  Niels Bohr wordt algemeen gezien als één van de grondleggers van de atoomfysica. Waar Ernest Rutherford als groot experimentator veel over de interne opbouw van het atoom ontdekte, was het de grote verdienste van Bohr om een theoretische grondslag voor dit nieuwe atoommodel te formuleren. Hiermee legde Bohr tevens de grondslag voor de meest spraakmakende tak van fysica in de 20e eeuw: de kwantummechanica.
  Hij bevorderde de formulering van een nieuwe filosofische en wiskundige benadering en beschrijving van de structuur van het atoom en de atoomkern, en stond aan de wieg van de nucleaire geneeskunde. Bohr overleed in 1962.
   
 • 7 oktober 2001 ... een maand na de terroristische aanslagen op het World Trade Center in Amerika, laaien de Amerikaanse gemoederen ten opzichte van de verdachte terroristenleider Osama Bin Laden, hoog op.
  Die dag begonnen Amerikaanse oorlogsvliegtuigen met het bombarderen van doelwitten in Afghanistan, nadat de Afghaanse leiders weigerden om Bin Laden aan Amerika uit te leveren.
   
 • Vandaag besteden we ook even aandacht aan de Nederlandse Koninklijke Luchtvaartmaatschappij KLM, die op 7 oktober 1919 als eerste, en dus oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld werd opgericht. De eerste geplande vlucht vond echter pas plaats op 17 mei 1920.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009