Geschiedenis van vandaag

 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Geschiedenis van
9 augustus

 
   
 • Op 24 juli haalden we reeds de perikelen rond de gewezen Amerikaanse president Richard Nixon en z'n 'Watergate affaire' aan. Toen maakte hij publiek bekend dat hij effectief iets met het schandaal te maken had, met het gevolg dat hij op 9 augustus 1974 definitief zou aftreden.
  Wie of wat Nixon bezield heeft om die afluisterpraktijken te organiseren en zelfs mensen daartoe de opdracht te geven, zullen we wellicht nooit te weten komen. Aan de andere kant heeft Nixon echter enkele belangrijke stappen in de richting van de 'wereldvrede' gezet. Z'n bezoek aan China ( zie de video >> klik hier ) was de eerste stap om de gespannen Oost-West relatie te versoepelen en inderdaad, na zijn bezoek, opende het communistische China bij mondjesmaat z'n deuren voor de Westerse wereld.
   
 • Enkele dagen nadat de Amerikanen besloten om een eerste atoombom te droppen op Hiroshima ( 6 augustus 1945 ), vonden ze het blijkbaar nodig om er nog een tweede te laten vallen; dit keer op de Japanse havenstad Nagasaki. Nagasaki, een prachtige natuurlijke havenstad en een Japanse industriestad bij uitstek, werd in één slag voor één derde vernield. Het aantal slachtoffers wordt geraamd op 40.000 tot 60.000 mensen. Deze tweede atoombom werd gedropt op 9 augustus 1945.
  Hiermee bereikte Amerika z'n doel .... Japan gaf zich vijf dagen later over, maar de menselijke tol was groot ... héél groot !
   
 • 9 augustus 1963 is de geboortedatum van de beroemde Amerikaanse zangeres Whitney Houston. Ze werd geboren uit een muzikale familie in New Jersey. Haar vader is Cissy Houston, een 'gospel-singer' en vroeger actief als achtergrondzanger bij Elvis Presley. Whitney startte met zingen in een gospel-koor toen ze elf jaar was. Ze belandde later in het achtergrondkoortje van onder andere Lou Rawls en Chaka Khan. Verder was ze professioneel model en acteerde ze in twee kleine televisie rolletjes. Haar eerste album ('Whitney Houston') verscheen in 1985 en datzelfde jaar haalde ze er de nummer één mee op de Billboard hitlijsten. In 1991 huwde ze de Amerikaanse zanger Bobby Brown en in 1992 gooide ze als actrice héél hoge ogen als tegenspeelster van Kevin Costner in ' The bodyguard '. In de loop van haar carrière werd ze meermaals bekroond met een Grammy Award. Whitney Houston is heden ten dage voor velen nog steeds een muzikale superster.
 
   

Geschiedenis van vandaag

© copyright WorldwideBase 2005-2009