Totaal bezoekers:
Totaal pagevieuws:
Online bezoekers:
 
 
 
 


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Science & Nature Zoogdieren
      Inhoud onze zoogdieren
De groep zoogdieren vormt de bekendste klasse van het dierenrijk, in het bijzonder omdat wij er zelf toe behoren evenals de dieren waarmee we het meest vertrouwd zijn. De zoogdieren worden in drie subklassen onderverdeeld: hogere zoogdieren (Placentalia), waarvan de jongen ver ontwikkeld ter wereld komen; buideldieren (Marsupialia), waarvan de jongen in embryonale toestand geboren worden en die hun ontwikkeling in de buidel van de moeder voltooien; en eierleggende zoogdieren of snaveldieren (Monotremata).
 Hoogtepunten   De Zoogdierenpagina
De tijger - Panthera tigris
Wisten jullie trouwens dat de tijger op de beer na, het grootste roofdier van AziŽ is? Vermoedelijk komt hij vanuit het oosten van AziŽ, en is zo verder zuidwaarts getrokken tot aan Java, China en zelfs Bali.
Lees verder ...

Hoe zien zoogdieren
Onafhankelijk van hun uiterlijk en grootte is het grondprincipe van de ogen bij alle dieren hetzelfde. Om te kunnen zien hebben alle zoogdieren licht nodig. Licht bestaat uit elektromagnetische golven. De dingen om ons heen nemen licht op en kaatsen licht terug. Onze ogen vangen uitgezonden of teruggekaatst licht op en zetten dit in de hersenen om in beeld en kleur. Dit proces noemen we 'zien'. Lees verder ....
  Een groot aanbod van de zoogdieren op de wereld.
  Mammals
  De engelse versie van de zoogdieren
  De paardenpagina
  De paarden van worldwidebase
  De hondenrassen
  Alle hondenrassen van de wereld
  De kattenrassen
  Alle raskatten op worldwidebase
 
 
© copyright WorldwideBase 2005-2009