header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

De springaap

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

De springaap of springtamarin is een klein, zwart aapje met een kraag van lange haren in zijn nek. Hij behoort tot de klauwaapjes: fijnbehaarde aapjes uit de wouden van Zuid-Amerika die wel wat aan eekhoorns doen denken. In vergelijking met de meeste andere klauwaapjes is de springtamarin zelfs nog groot.
De springtamarin eet naast allerlei vruchten en insecten ook plantensappen en gom. Daarvoor knaagt een groepje aan de bast van een flinke boom en komt dan dagelijks even terug om de gom op te likken. Een groep springtamarins bestaat gemiddeld uit zo'n 10 leden.

Wetenschappelijke naam :  Callimico goeldii
Verspreiding : noordwesten van Zuid-Amerika
Voedsel : fruit, insecten, hagedissen en boomsappen
Lengte 22 cm, staart 26 - 32 cm, gewicht 600 gram.
 

 
   

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009