header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

American Indian Horse

 

Paarden pagina - klik hier

 
De naam American Indian Horse verwijst niet naar een specifiek ras. In principe valt elk paard van Spaanse afkomst dat zich heeft aangepast aan een bepaalde omgeving in de Verenigde Staten onder de noemer American Indian Horse. De gebieden waar het paard voorkomt variŽren van de hoogvlaktes van de 'Mid-West' tot de lage moerasgebieden in het zuiden van de Verenigde Staten.

De American Indian Horse werd oorspronkelijk naar Amerika gebracht door de Spaanse Conquistadores. Tegenwoordig heeft het stamboek van de American Indian Horse, dat in 1961 werd geopend, vijf categorieŽn waartoe een paard kan behoren: tot de 'Klasse A' behoren paarden waarvan de afstamming onbekend is; tot de 'Klasse AA' behoren paarden waarvan op z'n minst de helft van de afstamming terugvoert naar paarden van Indianenstammen; tot de 'Klasse M' behoren paarden die bloed hebben van een modern paard, zoals de Quarter Horse of de Appaloosa; tot de 'Klasse O' behoren paarden die een afzonderlijke bloedlijn hebben, die terugvoert naar paarden van bepaalde Indianenstammen; Tot de 'Klasse P' behoren pony's van een Indianentype.

Het stamboek van de American Indian Horse omvat niet ťťn enkel ras of type paard, maar een verzameling van paarden die oorspronkelijk uit een Spaanse stoeterij komen. Het paard heeft dan ook geen specifieke kenmerken. Over het algemeen heeft de American Indian Horse een stokmaat tussen 1.30 m en 1.50 m. Hij komt voor in alle vachtkleuren.

En verder...

De American Indian Horse kent veel verschillende namen. Zo wordt hij ook wel 'koeienpony', 'buffelpaard', 'Cayuse' of 'Spaanse Pony' genoemd. Verder is hij door de jaren heen door een keur aan verschillende ruiters bereden; door Amerikaanse Indianen, door mijnonderzoekers, door kolonisten en ook door cowboys.
 

Paarden pagina - klik hier

 

footer zoogdieren

© copyright WorldwideBase 2005-2009