header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Amerikaanse sneeuwhaas

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

Aan zijn naam is aftelijden dat hij in de sneeuw leeft. In de winter krijgt hij een witte vacht zoals wel meer hazen dat krijgen, alleen de oortoppen blijven zwart. De normale vachtkleur is wild getickt, een kleur die wij kennnen van de Europese haas. De Amerikaanse Sneeuwhaas staat bekend om zijn grote wollige voeten.

Leefgebied

De Amerikaanse Sneeuwhaas komt voor in Noord-Amerika en heeft de voorkeur aan drassige gebieden.

Jongen

De draagtijd is ruim een maand en er worden gemiddeld 3 tot 5 volledig behaarde jongen geboren, die al direct kunnen zien en lopen. Het vrouwtje kan zo'n drie nesten per jaar krijgen en zoogt de jongen ongeveer 4 weken lang.

Paspoort

Naam: Amerikaanse Sneeuwhaas

Wetenschappelijke naam: Lepus americanus

Herkomst: Noordelijk deel van de Verenigde Staten en Canada

Voedsel: gras en planten

Lengte: 40-50 cm. Staart 4-5 cm.

Gewicht: 1,4 Kilo.

Natuurlijke vijanden: de wolf en de lynx
 

 
   

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009