header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Andesherten of huemuls

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

Andesherten of huemuls , twee soorten van het geslacht Hippocamelus van de Herten. Het zijn bewoners van het Andesgebergte in Zuid-Amerika, de ene soort, de Peruviaanse huemul (H. antisensis), in het noorden van Ecuador tot Chili en ArgentiniŽ, de andere, de Chileense huemul (H. bisulcus), in de zuidelijke Andes van Chili en ArgentiniŽ; de soorten zijn gescheiden door een groot gebied. Andesherten zijn bruinachtig, klein van stuk (schouderhoogte ca. 90 cm) en het gewei is als regel slechts eenmaal vertakt (vierenders). De jongen hebben geen gevlekt jeugdkleed. Beide soorten worden ernstig in hun voortbestaan bedreigd door slecht geregelde jacht, verlies van biotoop, concurrentie van extensieve veeteelt, enz. De draagtijd beloopt waarschijnlijk ca. zeven maanden; per keer wordt ťťn jong geboren. De maximale levensduur is niet bekend.
 

 
   

footer zoogdieren

© copyright WorldwideBase 2005-2009