header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

bruine
breedvoetbuidelmuis

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 
Antechinus stuartii

bruine breedvoetbuidelmuisDe bruine breedvoetbuidelmuis leeft in Oost-AustraliŽ. Hij leeft er in open, droge bossen. Het is een agressief dier.
 
De bruine breedvoetbuidelmuis is vooral's nachts actief, maar soms ook overdag. Vooral's winters, als het voedsel schaars is, gaat hij overdag op jacht. Hij eet insecten, spinnen en hagedissen. Om zijn prooi te vinden kan hij goed in bomen klimmen.

In augustus krijgt het vrouwtje, na een draagtijd van 30 tot 33 dagen, 6 tot 10 jongen. Ze heeft acht tepels, dus soms zijn dat er te weinig. Na 1 jaar zijn de jongen geslachtsrijp. De mannetjes kunnen maar eenmaal in hun leven paren.

Het mannetje is 7,7 tot 14,0 cm lang, zijn staart is 7,3 tot 11,0 cm lang en hij weegt 29 tot 71 gram. Het vrouwtje is 7,4 tot 12,0 cm lang, haar staart is 6,5 tot 10,0 cm lang en ze weegt 17 tot 40 gram.
 

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

footer zoogdieren

© copyright WorldwideBase 2005-2009