header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Dasykaluta rosamondae

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

daskaluta rosamondaeDe Dasykaluta rosamondae, die geen Nederlandse naam heeft, leeft in het westmidden van Western Australia. Hij leeft  er in de droge gebieden.

De Dasykaluta rosamondae is 's nachts actief. Hij gaat dan op zoek naar insecten.

De paartijd is in september. Kort daarna sterven de mannetjes. Het vrouwtje krijgt zeven weken later, in november, ongeveer acht jongen. Ze heeft acht tepels, wat er soms te weinig zijn. Het volgende jaar zij de jongen geslachtsrijp.

Het mannetje is 9,5 tot 11,0 cm lang, zijn staart is 5,5 tot 7,0 cm lang en hij weegt 25 tot 40 gram. Het vrouwtje is 9,0 tot 10,0 cm lang, haar staart is 6,0 tot 6,5 cm lang en ze weegt 20 tot 30 gram.
 

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009