header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

De Franse Draver

 

Paarden pagina - klik hier

 
Na de nederlaag van Napoleon Bonaparte bij Waterloo in 1815 werd de continentale handelsblokkade opgeheven en begonnen de marktgevoelige Normandische fokkers hun gewone, maar taaie, veelzijdige inheemse paarden te gebruiken als basismateriaal om paarden te fokken voor algemeen militair gebruik, zowel als rijpaard en als licht trekpaard.
Later gingen ze gespecialiseerde paarden van beide typen produceren. Ze werden gesteund door de staat en voerden Engelse volbloeds in en, net zo belangrijk nu het om dravers gaat, Engelse halfbloed- en jachtpaardhengsten, die tot dan onbekend waren in Frankrijk. Ze importeerden ook de onvergelijkbaren Norfolk Roadster, de beste draver van heel Europa, zowel onder het zadel als in het tuig.

De eerste draverijen voor bereden paarden werden in het jaar 1806 gehouden op het Champ de Mars in Parijs. De eerste echte renbaan werd in 1830 in Cherbourg aangelegd. Tegenwoordig is nog maar tien procent van alle Franse draverijen voor dravers onder het zadel. Voor deze races is een stevig gebouwd paard nodig, dat een betrekkelijk zwaar gewicht kan dragen, een perfect evenwicht heeft en uiterst vlakke gangen. Deze kwaliteiten waren doorslaggevend bij de selectie van de Franse draver. De eerste gereden race in Frankrijk is de Prix de Cornulier. Net als zijn equivalent voor tuigpaarden, de Prix d'Amerique, wordt deze gelopen de voornaamste renbaan, de Hippodrome in Vincennes.

Vroeger had de Franse draver zware botten, was grof gebouwd en had steile schouders. Het is nog steeds een sterk paard met een krachtige achterhand en het aflopende kruis dat kenmerkend is voor dravers, maar het ras is nu veel fijner en staat in uiterlijk dichter bij de Engelse volbloed, met goede schouders die hem ruimgrijpende gangen bezorgen. Het ras is gemiddeld zo'n 1,70 meter hoog, de grootste zijn de beste rijpaarden. De meest voorkomende kleuren zijn vos en diverse tinten bruin. Fokkers hebben altijd geprobeerd paarden te produceren met een groot uithoudingsvermogen, iets wat wel nodig is als die van Vincennes op het programma staat, waarbij het traject eerst bergafwaarts gaat en daarna bergopwaarts over de laatste 914 meter.

 
   

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009