header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

De Guanaco

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 


De guanaco is een slank dier. Hij behoort tot de familie van de kamelen. Hij leeft in Zuid-Amerika. Daar leeft hij in kleine kudden die bestaan uit een hengst (mannetje) en maximaal 10 vrouwtjes en hun jongen. Alleenstaande hengsten en jonge mannetjes vormen aparte groepen.

De guanaco heeft een schouderhoogte van ongeveer 1,20 meter. Met zijn lange, slanke poten kan hij zonder problemen zelfs over smalle, onbegaanbare bergpaadjes te lopen. Hij begeeft zich op hoogten van maximaal 5000 meter. Hitte of kou deren hem niet. Meestal houdt hij zich op vlakten op waar hij zich te goed doet aan grassen.

Om de twee jaar brengen de vrouwtjes een jong ter wereld. De draagtijd bedraagt ongeveer 10-11 maanden. Reeds kort na de geboorte kan het jong in de kudde meelopen.
 

 
   

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009