header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

De hermelijn

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

De hermelijn is een lenig diertje, dat in AziŽ, Europa en in het noorden van de VS voorkomt. De hermelijn behoort tot de familie van de marterachtigen. Hij leeft in bossen, weiden en velden en voedt zich met knaagdieren en konijntjes, vogels en vissen. Deze doodt hij met een krachtige beet in de nek.

Hermelijnen worden maximaal 30 cm lang, de staart heeft ongeveer een lengte van 12 cm. In het begin van de winter verliest de hermelijn in de noordelijke landen zijn gewoonlijk donkere vacht. Hij krijgt dan een witte vacht, alleen het puntje van zijn staart blijft zwart. Dit is de "hermelijn' die door bonthandelaren zozeer begeerd wordt en waarvan de pels zoveel geld opbrengt.

Hermelijnen brengen jaarlijks na een draagtijd van negen tot tien maanden, maximaal zeven jongen ter wereld. De jongen zijn eerst nog blind. Pas na drie weken openen ze hun ogen. Ze groeien echter snel. In de eerste zes weken worden de jongen gezoogd. Later helpt het hermelijnenmannetje ook bij het verzorgen van de jongen.
 

 
   

footer zoogdieren

© copyright WorldwideBase 2005-2009