header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Kamstaartbuidelmuis

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 
Dasycercus cristicaud
 
kamstaartbuidelmuisDe kamstaartbuidelmuis, ook wel mulgara genoemd, leeft in Western Australia, in het zuiden van Northern Territoty en South-Australia. Hij leeft er in de woestijnen en graslanden. Hij heeft een opvalland zwarte staart.

Kamstaartbuidelmuizen hebben grote holen met lange gangen onder de grond. Hij vooral is 's nachts actief. Overdag slaapt hij meestal, en zelfs als hij actief is zit hij zo veel mogelijk in de schaduw. Hij jaagt op insecten en andere geleedpotigen, hagedissen en slangen.

De voortplanting duurt van juni tot september. Het vrouwtje krijgt 6 tot 8 jongen, maar ze heeft slechts twee huidplooien. Na 10 tot 11 maanden zijn de jongen geslachtsrijp. Waarschijnlijk kunnen ze heel oud worden.

Het mannetje is 12,5 tot 22,0 cm lang, zijn staart is 7,5 cm lang en hij weegt 75 tot 170 gram. Het vrouwtje is 12,5 tot 17,0 cm lang, haar staart is 7,5 tot 10,0 cm lang en ze weegt 60 tot 95 gram.
 
 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009