header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Kleine beren

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

De familie van de kleine beren vormt een zelfstandige roofdierenorde. Er bestaan ongeveer 17 soorten, die in de gematigde en tropische gebieden van Noord- en Zuid-Amerika leven. Ze hebben meestal een langgerekt of gedrongen lichaam ter grootte van een vos. Zij lijken enerzijds op marters en anderzijds op grote beren.

Kleine beren kunnen goed klimmen. Vele van hen leven in bomen. Enkele van hen voeden zich alleen met vlees, andere eten plantaardig voedsel. Tot de kleine beren behoren onder andere de wasbeer en de neusbeer. De grote en de kleine panda zijn vertegenwoordigers van de bijzondere familie van de panda's, ze worden ook wel panda-achtigen genoemd. Ze leven in Zuidwest-China en Centraal-China.

 
   

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009