header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Manenschaap

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

Het manenschaap is een wild schaap dat in Afrika voorkomt. Het manenschaap onderscheidt zich van andere schapensoorten door het feit dat zijn hals, borst en voorpoten bedekt zijn met lange manen.

Hij leeft in rotsachtige en droge gebieden en voedt zich met grassen, kruiden, twijgen en bladeren. Het gebrek aan water vangt hij op door deze planten te eten en door de morgendauw op te likken. Als er gevaar dreigt kunnen de manenschapen zich bijna nergens verschuilen. Door hun grijsgele tot zandkleurige vacht vallen ze echter bijna niet op in het landschap. Wanneer ze een vijand ruiken blijven ze roerloos staan. Het kan zijn dat de vijand ze dan over het hoofd ziet. Manenschapen brengen ieder jaar 1-2 jongen ter wereld. Deze trekken met de vrouwtjes en de mannetjes en de oudere jongen mee.

► Er wordt op deze dieren gejaagd omdat hun vlees en wol zijn zeer geliefd zijn. Het manenschaap is nauw verwant  met de geiten.

 
   

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009