header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

Ningaui timealeyi

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 
Ningaui timealeyiDe Ningaui timealeyi, die geen Nederlandse naam heeft, leeft in het westmidden van Western-Australia. Hij leeft er in de steppen en savannen. 

De Ningaui timealeyi is 's nachts actief. Hij eet vooral insecten zoals sprinkhanen, maar soms ook dieren die groter dan hijzelf zijn. Hij drinkt geen water omdat hij al genoeg vocht uit zijn voedsel haalt en mogelijk dauw likt. In gevangenschap drinken ze wel water.

De voortplanting is in de winter (augustus, september). In die tijd zijn mannetjes agressief tegen elkaar. Het vrouwtje krijgt 5 of 6 jongen. Ze heeft 4 tot 6 tepels, wat er dus soms te weinig zijn om alle jongen te zogen. Als de jongen ongeveer 2 gram wegen worden ze onafhankelijk.

De Ningaui timealeyi is 4,6 tot 5,7 cm lang, zijn staart is 5,9 tot 7,9 cm lang en hij weegt 2,0 tot 9,4 gram.
 
 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009