header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

de Paint

 

Paarden pagina - klik hier

 
De Paint komt uit de Verenigde Staten. Quarter Horses zonder egale kleur konden niet opgenomen worden in het stamboek hiervan. Speciaal voor de registratie van deze gevlekte veulens, vaak geboren uit verschillende eenkleurige Quarter Horses, werd de American Paint Horse Association opgericht. Dit was het begin van het ontstaan van de Paint.

De American Paint Horse Association registreert alleen gevlekte paarden die van de Quarter Horse afstammen. Een andere vereniging voor gevlekte paarden is de Pinto Horse Association of America, die paarden van meerdere rassen opneemt zolang maar aan de kleurvoorwaarden wordt voldaan. Dit betekent dat niet elke Pinto een Paint is, maar dat wel elke Paint een Pinto is. De Paint wordt gebruikt als westernpaard bij races en rodeo's, voor trektochten en plezierritten, als ranchpaard en als showpaard.

Met uitzondering van de kleur hebben de Paints dezelfde kenmerken als de Quarter Horses. Deze paarden hebben een breed voorhoofd, ogen die vriendelijk en expressief zijn en een neus die op die van een Arabier lijkt. Paints hebben weinig schoft. De achterhand is sterk ontwikkeld en gespierd. De schofthoogte van deze paarden ligt tussen de 1,42 en 1,72 m.

Een Paint heeft witte vlekken op het lichaam. De meest voorkomende kleurtekening is "tobiano", waarbij het wit over de rug loopt in regelmatige en grote vlekken. Bij de kleur "overo" loopt de witte tekening niet over de rug, maar vanaf de buik omhoog in onregelmatige en gevlamde vlekken. Paints zijn intelligent, betrouwbaar, rustig en hebben een uitstekend temperament. De gangen van de Paint zijn rustig. Het dier heeft een groot versnellingsvermogen.

 

Paarden pagina - klik hier

 

footer zoogdieren

copyright WorldwideBase 2005-2009