header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

penseelstaartbuidelmuis

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 
Phascogale calurus
 
penseelstaartbuidelmuisDe penseelstaartbuidelmuis leeft in Zuid-AustraliŽ. Hij leeft er in de bossen. Het is een erg bedreigd en onbekend diersoort. De oorzaak hiervan is de invoering van de vos en kat, die hem eten.

De penseelstaartbuidelmuis zoekt zijn voedsel zowel in de bomen als op de grond. Hij is vooral 's nachts actief, maar soms ook overdag. Hij eet insecten, spinnen, kleine vogels en kleine zoogdieren. Hij haalt voldoende vocht uit zijn eten om niet te hoeven drinken.

De paartijd is in juli en duurt drie weken. Het vrouwtje krijgt na een draagtijd van 28 tot 30 dagen tot de 13 jongen. Helaas heeft ze maar 8 tepels om de jongen te zogen. Mannetjes kunnen zich maar een keer voortplanten en worden 11Ĺ maand oud. Vrouwtjes kunnen zich soms wel drie keer voortplanten.

Het mannetje is 10,5 tot 12,2 cm lang, zijn staart is 13,4 tot 14,5 cm lang en hij weegt 39 tot 68 gram. Het vrouwtje is 9,3 tot 10,5 cm lang, haar staart is 11,9 tot 14,4 cm lang en ze weegt 38 tot 48 gram.

 

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

footer zoogdieren

© copyright WorldwideBase 2005-2009