header zoogdieren


 maak van deze website uw startpagina !

WorldwideBase
Alle wwbase pagina's

 

vetstaartbuidelmuis

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 
Pseudantechinus macdonnellensis

vetstaartbuidelmuisDe vetstaartbuidelmuis leeft in Midden-AustraliŽ. Hij werd voor het eerst in de MacDonnell Ranges, in de buurt van Alice Springs, ontdekt. Vandaar zijn Latijnse naam. Hij leeft er vooral in rotsachtige gebieden. 

De vetstaartbuidelmuis is vooral 's nachts actief. Overdag zit hij vaak in d zon. Aboriginals maken van die gewoonte vaak gebruik om hem te vangen. Hij gaat 's nachts op zoek naar insecten. Als hij veel eet, krijgt hij vetreserves in zijn staart.

De paartijd is in de winter en in de lente. Beide geslachten kunnen meerdere keren paren. In juli of september krijgt het vrouwtje ongeveer zes jongen. 

Het mannetje is 9,5 tot 10,5 cm lang, zijn staart is 7,5 tot 8,0 cm lang en hij weegt 25 tot 45 gram. Het vrouwtje is 9,5 tot 10,5 cm lang, haar staart is 7,5 tot 8,5 cm lang en ze weegt 20 tot 40 gram.
 

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

footer zoogdieren

© copyright WorldwideBase 2005-2009