Jackie Kennedy
 

 
   
Op 20 oktober 1968 stapte Jackie Kennedy, de weduwe van de vermoorde Amerikaanse president, opnieuw in het huwelijksbootje.
De uitverkorene was de flamboyante en schatrijke Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis. Jacqueline Kennedy Onassis dankt haar bekendheid voor een groot deel aan het feit dat ze twee keer een beroemde en zeer vermogende echtgenoot had. Ze trouwde in 1953 met senator John F. Kennedy en droeg haar steentje bij aan zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten in 1961. Haar sterrenstatus dateert van die tijd: als Jackie meeging op campagne, stroomden de mensen in massa's toe. Het verhaal wil zelfs dat de dag nadat zij haar haren kort liet knippen de Amerikaanse kappers geconfronteerd werden met duizenden vrouwen die ook die nieuwe coupe wilden.
De moordaanslag op president Kennedy in 1963 maakte haar zo mogelijk nog bekender. Menigeen zal zich nog de foto van de begrafenis herinneren waarbij Jacqueline –gesluierd en geheel in het zwart– te midden van de familie Kennedy in zichzelf gekeerd en strak als een beeldhouwwerk de gang van zaken gadeslaat. Op de voorgrond de kleine John junior, die volgens overlevering een militaire groet brengt.
Na veel speculaties over mogelijke huwelijkskandidaten hertrouwde Jacqueline in 1968 met de rijke Griekse reder Aristoteles Onassis. Ook dit huwelijk heeft niet lang geduurd. Onassis, die veel ouder was, overleed zeven jaar later.