Kate Winslet
 

 
   
Kate Winslet is alom gerespecteerd in de wereld van de film. Door haar titelrol in de megaklapper Titanic, werd ze wereldwijd bekend. Maar dat haar carrière startte met een reclamespotje voor ontbijtgranen, zullen wel heel weinig mensen weten. De kleine Kate was net begonnen met acteerlessen en mocht op haar elfde meespelen in een reclamespot voor ontbijtgranen. Acteren zit de familie Winslet duideiljk in het bloed want haar ouders waren theateracteurs, haar grootouders hadden vroeger een theatergezelschap en haar oom had meegespeeld in verschillende West End-producties. Het was dan ook niet een enorm grote verrassing toen kleine Kate zei van : "Ik wil actrice worden". Ze besloot dan maar om naar de kunsthumaniora te gaan.
Toen ze in 1991 afstudeerde van de kunsthumaniora, zette Kate haar eerste officiële stappen op de planken in producties van ‘Adrian Mole‘ en ‘Peter Pan‘. Ze belandde al snel op de televisie en speelde gastrolletjes in verschillende soapseries alvorens haar eerste filmrol te bemachtigen. Heavenly Creatures was een succes in de betere cinema en men voorspelde Kate een gouden toekomst voorspeld. Tijdens de audities voor ‘Sense and sensibility‘ (1995) stak Kate met kop en schouders boven de andere kandidaten uit en de jonge actrice maakte een bijzonder goede indruk op Brits acteermonument Emma Thompson, haar tegenspeelster in de film. Kate speelde de rol van de superromantische Marianne met zoveel overtuiging dat ze werd beloond met een Oscar-nominatie. Haar echte doorbraak kwam er met de film Titanic. Daarin speelde ze de hoofdrol naast mega-icoon Leonardo Di Caprio.
Kate heeft een woelig privé-leven achter de rug. Op haar zestiende werd ze verliefd op de twaalf jaar oudere Stephen Tredre, met wie ze vier en een half jaar een relatie had. Het koppel ging vriendschappelijk uit elkaar in 1995 en bleef contact houden met elkaar. Toen Stephen in december 1997 overleed aan kanker, was Kate behoorlijk aangedaan en gaf ze verstek op de première van ‘Titanic‘ om naar Stephens begrafenis te kunnen gaan. Op de set van ‘Hideous Kinky‘ , de verfilming van de roman van Ester Freud (kleindochter van de beroemde Sigmund), leerde Kate Jim Threapleton kennen en in november van 1998 stapte het jonge koppel in het huwelijksbootje. Maar ondertussen zijn ze weer uit het echt gescheiden. Jim bleek het succes van zijn vrouwtje niet aan te kunnen.
In 2002 krijgen we een hele andere kant van Kate Winslet te zien. Ineens duikt het singletje "What If" op en iedereen verbaast zich er over dat Kate Winslet de stem is achter het nummer. Het gevolg is: "een wereldwijde nummer 1" voor Kate. Ze drukte er heel nadrukkelijk op dat dit slechts éénmalig is.