Maike Boerdam
 

 
   
Maria Rainer, beter gekend onder de naam Maike Boerdam, werd geboren op 19 juli 1976 te Knokke.

Ze volbracht haar kandidatuurjaren aan het Conservatorium van Brussel, afdeling musical. Voor de licentiejaren ging ze naar het Koninklijk Conservatorium van Gent. Tijdens haar schooljaren was ze al een bezige bij, stilzitten lag niet zo in haar aard. Ze volgde een heleboel bijkomende opleidingen en werkte toen al mee aan een aantal belangrijke producties o.a. Into the woods (regie : Koen Van Dijk) en De Goedkeuring (regie : Caroline Frerichs).

Maike is, ondanks haar jonge leeftijd, nu al een grote dame in de musicalwereld. Ze werd in 1999 door Studio 100 van de schoolbanken geplukt om de hoofdrol te vertolken in de musical Assepoester. In 2000 gaf ze gestalte aan Anna in de eveneens Studio 100-musical Pinokkio. Ook 2001 was voor haar een goedgevuld jaar : ze speelde Sally in de musical The Hired Man (Koninklijk Ballet van Vlaanderen) én ze zette een prachtige Sarah neer in Ben. Bovendien werd ze in datzelfde jaar genomineerd voor de John Kraaykamp Musical Award 2001 ‘Aanstormend talent’.
In 2002 kreeg ze de hoofdrol aangeboden in de musical Elisabeth (regie : Eddie Habbema). Ook won ze in 2002 de Pall Mall Export Prijs voor haar artistieke verdiensten in het buitenland en haar unieke talent !

Ook de televisie is voor Maike lang geen onbekende. Al sinds 1999 is ze te zien in de kinderreeks Big & Betsy (VTM en TROS), waarin ze gestalte geeft aan de kwajongensachtige Betsy.

In februari 2004 stond ze opnieuw in de kijker met de musical 'The Sound of Music', waar ze een hoofdrol vertolkte als gouvernante.  De rol die
Julie Andrews de wereld instuurde en haar trouwens beroemd maakte, en voor wie Maike Boerdam niet moest onderdoen !