Black Mouth Cur

 

jager op groot wild en wasberen - speurhond - goede afschrikker

 
LAND VAN HERKOMST : Zuid Amerika

GESCHIEDENIS
Het zuiden van de Verenigde Staten is goed bevolkt met cur-type honden die door lokale jagers en sporters worden gebruikt. Wilde zwijnen, wasberen, beren en herten maken deel uit van de prooi van deze Black Mouth Cur. Middelgroot wild wordt door de Black Mouth gevangen en zonder pardon gedood. Hij is ook geschikt voor het opjagen van klem zetten van wild.

 

IDEALE RASKENMERKEN
Deze gespierde en krachtige zuidelijke heer is goed gestructureerd en stevig. De schofthoogte bedraagt 40 tot 64 cm en het gewicht 20 tot 34 kg. De korte vacht komt voor in verscheidene tinten geel en geelbruin. De onweerlegbaar krachtige snuit is zwart, zo komt deze Cur trouwens aan zijn naam. De staart wordt niet gecoupeerd en kan vrij lang worden. De borst van deze hond is diep en stevig.
AARD
Voor jagers is er geen andere hond die aan hem kan tippen. Dit zijn honden voor werkers. Mannelijke honden zijn bijzonder mannelijk en de dames worden voor voorkeur als gezelschap aanzien. Hij is bijzonder beschermend ten opzichte van kinderen. Deze honden zijn van huis uit trouw en onverschrokken. Net als bij de andere jagende rassen is beweging natuurlijk van essentieel belang.

 

naar hondenrassen >>