Carolina Dog

 

wilde hond - paria oorsprong - klein wild jager - eenvoudig vachtonderhoud

 LAND VAN HERKOMST : Zuid Amerika

GESCHIEDENIS
De Carolina Dog komt uit Amerika's diepe zuiden en is een oud
Paria type. Een aantal van deze Paria types leven  in de Verenigde Staten. Veel van deze honden waren favoriet bij de Indianen en werden gebruikt voor verschillende taken, zoals het hoeden. De Kentucky Shell Heap Dog en de Basketmaker Dog zijn voorbeelden van de Paria honden van het Noord Amerikaanse continent. In het Zuiden wordt de Carolina Dog liefdevol 'Old Yaller' genoemd en dat betekent zoiets als 'Oude Gele', naar de kleur van zijn vacht en de kwaliteit van zijn gehuil. Dit kan echter ook een voorbijgaande literaire toespeling zijn.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Carolina is een licht geconstrueerde paria met puntige oren, een dikke nek , wigvormige snuit en een smal hoofd vergeleken met zijn ietwat krachtige, goed gespierde lichaam. De borst is goed ontwikkeld en de vacht, die kort en dik is, is goudgeel van kleur. De schofthoogte bedraagt zo'n 56 cm en het gewicht varieert tussen de 13,5 en de 18 kg.
AARD
Met de juiste socialisatie bewijst de Carolina Dog een handelbare gezelschapshond te zijn. Ze zijn gemakkelijk te trainen en genieten van de jacht op klein wild, een taak die zij gracieus en snel vervullen. Wilde exemplaren bestaan nog steeds, zodat dit ras nog steeds niet compleet 'getemd' is.

 

naar hondenrassen >>