Amerikaanse
Bulldog

 

goede afschrikker - stierenvechtersafkomst - ideale gezelschapshond - gemakkelijke vacht

 

LAND VAN HERKOMST : Amerika

GESCHIEDENIS

De Amerikaanse Bulldog lijkt sterk op zijn directe neef de Engelse Bulldog, die vanwege zijn bekendheid ook vaak kortweg Bulldog wordt genoemd. De Amerikaanse Bulldog is overigens een stuk groter en lijkt nog duidelijk in aard en gedrag op de werkhond van vroeger. Deze oersterke honden dreven vee, verhinderden dat het ging zwerven en beschermden het tegen wolven. Ook beschermden ze hun baas tegen rovers. Nog vroeger, toen 'bull-baiting' nog was toegestaan, vochten ze vaak met stieren. Toen tegen het eind van de 19e eeuw ontwikkelde de Amerikaanse Bulldog zich als erf-, waak- en gezelschapshond. Soms wordt hij zelfs alleen op uiterlijk gefokt, maar de echte liefhebbers stellen hoge eisen aan zijn uithoudingsvermogen, lenigheid en snelheid. Hij moet goed worden gesocialiseerd en heeft veel behoefte aan ruimte en bewegingsvrijheid.

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte: reuen en teven 45 tot 64 cm. Gewicht : 30 tot 48 kg.  Uiterlijk: sterk, evenwichtig, gespierd lichaam; krachtig gangwerk. Kleur:  varieert gewoonlijk van wit tot tan; maar bijna elke aftekening of kleurencombinatie is toegestaan. Voorkeur van kleur ( in volgorde ) : rood gestreept, alle andere strepen, effen wit, rood, reebruin en bont gevlekt.  Niet toegestaan : éénkleurig zwart, éénkleurig blauw en driekleur.  Hoofd: brede, vlakke schedel met een korte vierkante snuit; donkere, amandelvormige ogen; v-vormige, wijd geplaatste, kleine hangoren. Staart: kort gecoupeerd of intact, middellang, loopt uit in een punt.
VACHT : een korte, gladde, dikke en dicht aanéénliggende vacht.
AARD : zelfverzekerd, behendig, vriendelijk, onverschrokken en loyaal tegenover familie.
KARAKTER : De Amerikaanse Bulldog is één van de weinige, trotse en machtige werkende honden die goed genoeg zijn voor de show maar gelukkig niet worden toegelaten.  Zodoende is het type, of zijn de mogelijkheden van het type, niet veranderd of gereduceerd.  Van de hallen van Montezuma tot aan de stranden van Tripoli vindt men geen betere, vaardiger, bereidwilliger en innemender hond.
 

naar hondenrassen >>