Amerikaanse
Water Spaniel

 

jachthond - houdt van water - bestand tegen alle weerstypen

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika

GESCHIEDENIS

Als de Amerikaanse Water Spaniel zwemt, gebruikt hij zijn staart als roer. Op het land jaagt en apporteert deze jachthond in elk terrein gemakkelijk op allerlei klein wild. Hij is in het Midden-Westen van de Verenigde Staten gefokt uit de combinatie van de Ierse Water Spaniel, de Old English Water Spaniel en de Curly Coated Retriever. Het ras heeft een dichte, gekrulde vacht en een fijne neus. Amerikaanse Water Spaniels zijn actief en alert. Hoewel ze vooral als jachthond worden gebruikt, passen ze zich ook graag aan als gezelschapshond.

IDEALE RASKENMERKEN
Schofthoogte: reuen en teven ongeveer 36 tot 46 cm. Het gewicht bedraagt 11 tot 20 kg.  Uiterlijk: actief, evenwichtig lichaam; krachtig, stuwend gangwerk. Kleur: effen leverkleurig, bruin of chocolate. Een beetje wit op tenen en borst is toegestaan.  Hoofd: brede schedel met een middellange, stevige snuit, sterke kaken en goed van lengte; wijd geplaatste, nogal ronde, bruine tot hazelnootkleurige ogen; lange hangoren. Het voorhoofd is bedekt met kort glad haar.  Staart: dun toelopend, bevederd, middellang en gebogen als een kromzwaard. De algemene indruk is die van een middelgrote, flinke hond met een typisch Spaniel karakter.
VACHT : gegolfd of gekruld, middellang; langer haar op keel, hals, achterkant oren en staart. De beharing is echter niet ruw en is dicht genoeg om weer en water te weerstaan.  De krachtige benen zijn lichter behaard.
KARAKTER : een vriendelijk en typisch Spaniel karakter.  De Amerikaanse Water Spaniel is snel, intelligent, gewillig en geduldig.
 

naar hondenrassen >>