Argentijnse Dog

 

jager op groot wild - geschikt als geleidehond - stierenvechtersafkomst - speurhond - goede afschrikker

 
LAND VAN HERKOMST : ArgentiniŽ

GESCHIEDENIS

Als veel moderne rassen is de Dogo Argentino of Argentijnse Dog opgebouwd uit allerlei oude rassen. Rond 1920 ontstond dit krachtige en intelligente ras door de inspanningen van Dokter. A. Norres Martinez. Deze dog is niet zomaar moedig, hij is gespecialiseerd in de jacht op de poema en de jaguar. Tegenwoordig heeft de Dogo Argentino ook allerlei ander werk. Hij is onder andere speur-, reddings, waak- en verdedigingshond. Hij is vriendelijk en open. Maar vanwege zijn moed en kracht is hij alleen geschikt voor zeer ervaren liefhebbers.  In het vaderland heet dit ras 'jalabinero', wat zoveel betekent als 'wildezwijnhond'. 

IDEALE RASKENMERKEN

Schofthoogte: reuen 62 (minimaal) tot 65 cm, teven 5 cm minder. Gewicht : 37 tot 43 kg.  Uiterlijk: evenwichtig, krachtig lichaam; atletisch gangwerk. Kleur: geheel wit, kleine donkere vlek op voorhoofd toegestaan. Hoofd: brede, gewelfde schedel met iets gebogen snuit; wijd geplaatste hazelnootkleurige of donkerbruine ogen; driehoekige oren, traditioneel gecoupeerd, in Nederland intacte hangoren. Staart: lang, dik, loopt uit in een punt.
VACHT : kort, glad, dicht en betrekkelijk hard.
AARD : moedig, levendig en een enorm uithoudingsvermogen.
ACTIVITEIT :
de Argentijnse Dog heeft niet alleen veel beweging nodig, maar vast en zeker ook een heel consequente baas.
KARAKTER :
de Dogo is moedig en onvermoeibaar.  De essentiŽle eisen zijn beweging en gehoorzaamheidstraining.  Als onkwetsbare waakhond geniet de Dogo internationaal respect en populariteit.
 

naar hondenrassen >>