Griekse Hound

 

klein wild jager - ideale gezelschapshond - speurhond - heeft veel beweging nodig

 LAND VAN HERKOMST : Griekenland

GESCHIEDENIS
De Griekse Hound is een oud ras dat zijn wortels deelt met de Balkan Hound uit het voormalig JoegoslaviŽ. Zijn buitengewone voorliefde voor  hazen heeft geleid tot een sterke specialisatie. De hond bezit een fijne neus en een zeer klankvolle stem. Eens werd deze hound specifiek gebruikt voor het jagen in een meute, maar tegenwoordig worden ze per twee of per drie gebruikt.
 

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Griekse Hound, gekenmerkt door zijn lange hoofd en ram-vormig neuskanaal, is zo'n 46 tot 56 cm groot en weegt 17 tot 20 kg. De vacht is kort en ruw met een roodbruine kleur, een zwart zadel en witte tekening. Het ras heeft middelgrote oren en koffiebruine ogen, die hem een intelligente en waakzame gezichtsuitdrukking bezorgen.
AARD
De waakzame en zelfbewuste aard van de Griekse Hound maken hem tot een enthousiaste en onvermoeibare jager en een toegewijde metgezel. Zijn prettige en welwillende persoonlijkheid blijft de Griekse jagers bevredigen, want deze jagers weigeren om met andere honden op pad te gaan. Hij is niet bekend buiten zijn geboorteland.

 

naar hondenrassen >>