Harlekinpinscher

 

ideale huishond - zeldzaam ras - eenvoudig vachtonderhoud - ratterriėr

 
LAND VAN HERKOMST : Duitsland

GESCHIEDENIS
Dit kleinere nevenproduct van de standaard
Duitse Pinscher  met een snuifje van de kleine Pyrenese Herders voor de unieke kleurschakeringen, werd secuur gefokt  en bevorderd als een nieuw Duits ras. Hij werd aanzien als 'hond voor het genoegen'. De fokkers waren blijkbaar niet erg geļnteresseerd in de geschiktheid voor werk van de honden en er werden schoonheidswedstrijden gehouden om met deze kanjer te kunnen pronken.IDEALE RASKENMERKEN

Het lichaam van de Harlekijn Pinscher is goed bespierd en droog; het is vierkant zonder dat een gezet uiterlijk de elegante structuur verhult. Hij heeft een voldoende diepe borst en een iets opgetrokken buik. Deze kenmerken geven het dier een gespierd maar glad uiterlijk. De schofthoogte gaat van 30,5 tot 35,5 cm en het wicht van 10 tot 11,5 kg. Zijn korte gladde vacht is grijs gevlekt of zwart of donker op een witte of lichte ondergrond, met of zonder tan aftekening. Net als de meeste andere Pinschers zijn de oren tot een puntige driehoek gecoupeerd, en is de hoog geplaatste staart gecoupeerd.
AARD
De Harlekijnpinscher is een aanlokkelijke en aangename hond, die geniet van het leven binnenshuis. Ondanks zijn slapende Terriėr instincten is het ras op vele andere manieren wakker en actief. De ietwat schurkachtige, aandachtige expressie die het ras typeert, verklaart zo duidelijk zijn begeerlijkheid als gezelschapsdier. Het ras is heden ten dage echter uitermate zeldzaam.

 

naar hondenrassen >>