Levesque

 

speurhond - bestand tegen alle weerstypen - heeft veel beweging nodig - zeldzaam ras

 
LAND VAN HERKOMST : Frankrijk

GESCHIEDENIS
Deze hound werd in 1873 geschapen door Rogatien Levesque, die zoals duidelijk is zijn naam aan zijn schepping gaf. In deze hond is het bloed van drie rassen vermengd. Dit waren de Bleu de Gascogne, de Grand Gascon-Saintongeois en de Engelse Foxhound. De Levesque, die snel en goed gebouwd is, was bedoeld voor het jagen in de meute, voor de jacht op een verscheidenheid aan wild. Deze hond is tegenwoordig zeer zeldzaam, zelfs in Frankrijk kunnen er maar een paar zuivere exemplaren gevonden worden.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Levesque is een slanke maar gespierde hond. Hij komt uitsluiten voor in driekleur en is een tamelijk grote speurhond. Zijn uitdrukking is levendig en intelligent. De schofthoogte bedraagt 66 tot 71 cm, met een gewicht van 25 tot 30 kg. De vacht is een typische houndvacht, met andere woorden kort en glad. Het hoofd is lang en vrij groot. De oren zijn groot en houndachtig, en liggen dicht tegen het hoofd aan. De algemene indruk is die van een imposante en gedenkwaardige hond.

AARD
Deze hond is ijverig en zakelijk in het veld, maar hij is liefhebbend en nooit afstandelijk thuis. Zijn betrouwbaarheid en toewijding voor zijn baas zijn buitengewoon. Beweging en het leven buitenshuis zorgen ervoor dat het ras gezond blijft.

 

naar hondenrassen >>