Tasy

 

klein en groot wild jager - zichthond - ideale gezelschapshond - alle weerstypen

 
LAND VAN HERKOMST : Rusland

GESCHIEDENIS
ls een sterke bries van de Kaspische Zee jaagt de Tasy of de Midden Aziatische Borzoi over de enorme woestijnvlakten van dit door de wind geteisterde gebied. De Tasy wordt ingezet in de jacht op hazen, marmotten, vossen en een verscheidenheid aan gehoefd wild. Zelfs een enkele wolf mag niet ontsnappen. In tegenstelling tot de vele jagende honden die alleen op hun gezichtsvermogen jagen, jaagt de Tasy ook op zijn neus. Hij speurt het wild eerst op voor hij ze in het zicht krijgt. Deze honden waren in het verleden zo noodzakelijk voor de overleving van de mens, dat ze boven ieder ander dier werden geprezen. Uit geschriften is gebleken dat een Tasy in zijn moederland 47 paarden opbracht. De nimmer aflatende opmars van de modernisering heeft er echter voor gezorgd dat het ras praktisch uitgestorven was. Momenteel werken er enkele mensen hard aan om dit ras te redden.
IDEALE RASKENMERKEN
Het conische hoofd en het lenige lichaam, de diepe borst, een mooi opgetrokken buik en natuurlijk de 'renbenen' geven u de indruk van een jagende hond. Hoewel het een ruige volhardende troepenhond is, mist de Tasy toch het raffinement dat verlangd wordt van de Westerse Greyhound. Een aantal noemenswaardige kenmerken zijn de gekrulde staart en zijn zijdeachtige maar toch beschermende vacht, met zwaardere beharing op de oren, benen en staart. De schofthoogte bedraagt 56 tot 71 cm en de kleur van de Tasy is bruin, zwart met tan of grijs.
AARD
Onafhankelijk en onvermoeibaar als hij is heeft de Tasy een baas nodig die zijn kwaliteiten, zijn wil en zijn alles opofferende moed waardeert. Hij is een lonende hond om te houden en hij leert de mens veel over lange relaties met honden.

 

naar hondenrassen >>