Hertha Pointer

 

ideale huishond - jachthond - staande hond - heeft veel beweging nodig

 LAND VAN HERKOMST : Denemarken

GESCHIEDENIS
Deze rashond is het resultaat van een kruising tussen een zwerfteefje, 'hertha' genaamd, dat door Deense soldaten gevonden was, en 'Sport', een Pointer die in het bezit was van Hertog Frederik Christian. Hertha was een standaard jachthond type, duidelijk geen Pointer van Britse makelij. Deze honden zijn zuiver gefokt sinds 1864 en nemen nog altijd in Denemarken in aantal toe. Het ras wordt niet officieel erkend, en dat komt door de stamboom van het dier. De tijd zal uitmaken of de familie van Vrouwe Hertha de status zal bereiken die ze verdient.

IDEALE RASKENMERKEN
De middelgrote Hertha is een effen oranje-rood kleurige hond en een typische pointer. Minimale witte tekening kan voorkomen op voeten, staart, borst en snuit. Deze hond kan qua grootte vergeleken worden met de Britse Pointer, maar de Hertha ziet er iets gladder uit. De schofthoogte bedraagt 58 tot 66 cm en het gewicht 21 tot 27 kg.
AARD
Dit zijn atletische en robuuste jagers, die door hun Deense eigenaars worden geprezen om hun wil om te werken en om hun enorm leergierige aard. Hun jachtinstincten zijn scherp, en worden ten volle benut tijdens de jacht. Deze honden passen zich makkelijk aan in huis en verkiezen om binnen te slapen.

 

naar hondenrassen >>