Landseer ECT

 

ideale gezelschapshond - waterliefhebber - geschikt voor reddingswerk - bestand tegen alle weerstypen - retriever

 

LAND VAN HERKOMST : Duitsland/Zwitserland

GESCHIEDENIS

De Landseer of Landseer Newfoundland is genoemd naar de artiest wiens resultaten de zwart wit Newfoundland roem gaven. Deze hond heeft veel te danken aan de romantisch-realistische schilderijen van Sir Edwin Landseer. Net als de Newfoundlander werd de Landseer gefokt om de visser op de kusten van het eiland Newfoundland te helpen. De voorvader van de hond is duidelijk een grote slag St. John's Dog, de grotere soort St. John, die de eerste in de evolutie van de viszwemmers was. De honden zijn natuurlijke redders en houden van water. De erkenning van het ras is echter een verhaal op zich. Reeds halfweg de jaren 1800 laaiden de discussies op tussen de Engeland en het continent, tot het FCI in 1960 een aparte rasstandaard voor de afwijkende zwart-witte Landseer opstelde en de Landseer E.C.T. van eigen type erkende. De continentale achtergrond van het Europese type van het vasteland werd vooral door de Duitsers en de Zwitsers benadrukt.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze Landseer Newfoundland is duidelijk van adel en pure kracht in zwart wit - de Landseer is enorm en majestueus. De vacht is zwart en wit bont, dicht, plat en dubbel, en is waterbestendig. Het hoofd is breed en groot. Het lichaam is gespierd met mooi gewelfde ribben. De borst is redelijk breed. De voeten zijn goed gevormd en hebben zwemvliezen. Het patroon van de vacht is bij voorkeur een zwart hoofd met een smalle witte bles en een gelijkmatig zadel; de zwarte kleur van de romp loopt door tot in de staart. De Landseer is iets groter dan de Newfoundlander en ook iets lichter. Schofthoogte voor reuen 72 tot 80 cm en voor teven 67 tot 72 cm. Gewicht : 50 tot 68 kg. Zijn tred is licht en golvend.

AARD
De Landseer is de ideale keuze voor die baas die een zeldzaam mooie, sterke en ongeėvenaarde trouwe hond zoekt. De eigenaars worden echter aangeraden de hond zoveel mogelijk tijd in het water te gunnen. Dit is de beste beweging voor het dier en al zwemmend geniet hij van zijn tijd buiten.

 

naar hondenrassen >>